Spis med fornuft og få et liv i bedre balance

Du bliver hvad du spiser, siger man. Og selv om det ikke er hele sandheden, så er der alligevel lidt om snakken. Så hvorfor ikke bare spise det, der er bedst for dig og din krop? En af måderne at gøre det på, er at følge de officielle kostråd. På den måde kan du være sikker på at få en fornuftig kost. En kost der er rig på såvel fuldkorn, grøntsager og frugt samt magre mælkeprodukter. Madvarer, som forskningen har påvist, er gavnlige for os – og som tilmed også forebygger kræft.  

Lidt simple retningslinjer 

Det er slet ikke så kompliceret at spise sundt, og med et par enkle huskeregler er du godt hjulpet:  

  • Portionsanret dine måltider som et Y. Lad grøntsagerne fylde den ene side af Y’et og kartofler eller fuldkornsprodukter som brød, pasta, ris, den anden side. Toppen af Y’et fyldes med fjerkræ, fisk, æg, eller magert kød 
  • Vælg ofte fisk eller fjerkræ frem for kød 
  • Spis frugt til mellemmåltiderne – gerne 3 stykker om dagen 
  • Vælg fødevarer med fuldkornslogoet 
  • Vælg magre mælkeprodukter 
  • Spar på saltet 

Men hører du til dem, der har det svært med kostpyramider og retningslinjer? Eller vil du bare gerne komme lidt lettere omkring det og samtidig leve sundt? Så er der også råd for det.  

Et godt alternativ til fast food 

Hvor det kan være fristende at ty til fastfood og hurtige løsninger, når sulten melder sig, så findes der rent faktisk alternativer. Et af disse hedder Simple Feast. En økologisk måltidskasse med 100% økologiske, veganske eller vegetariske retter uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.

Alle retter leveres på glas og skal blot varmes op og nydes! Nemmere bliver det ikke. Det er imidlertid ikke bevist, at økologi er sundere. Til gengæld indeholder økologisk mad alt andet lige færre pesticider og er dermed også bedre for dig og din krop.  

Spis varieret med måltidskasser 

Du kan naturligvis også vælge en af de mange andre måltidskasser der findes i dag. Fælles for dem alle er, at de består af nøje udvalgte og sammensatte råvarer, der sikrer en sund og varieret kost. Så du gør ikke alene noget godt for dig selv, din sundhed og din krop. Du slipper også for at skulle finde på nye retter hver dag. For slet ikke at tale om at handle ind og tilberede dem.