Spar penge med grønnere varmeløsninger

De fleste af os er interesserede i at leve et mere bæredygtigt liv, og det indebærer at vi genovervejer, den måde vores hjem bruger energi. Her kan du læse mere om, hvordan dit hjem kan blive meget grønnere med innovative varmeløsninger. Det giver ikke kun en grønnere livsstil, du kan også spare en masse penge.  

Har du overvejet en varmepumpe?  

En varmepumpe er den perfekte varmeløsning, for dig der vil sikre at dit hjem er energieffektivt. En varmepumpe er en bæredygtig løsning, der skaber vedvarende energi og sparer dig for en masse spild af både penge og dyrebare ressourcer.  

En varmepumpe skal installeres i dit hjem som en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er koblet sammen med husets centralvarme, det vil altså sige at den er koblet til både vandvarmer og radiatorer, så varmen kan cirkulere gennem hele dit hjem. Det er med andre ord også en totalløsning der sikrer, at du både får varmet hjem og vand op. Det vil sige, at det varme vand også kommer fra din varmepumpe.  

Det siger næsten sig selv, at dette er en løsning, der vil skabe store besparelser. Bekymringen for mange, er alligevel at det ikke kan veje op for den oprindelige investering. Varmepumperne skal sættes til strøm, men bruger ekstremt lidt el for at køre, så de er stadig billige i drift.  

Luft til vand varmepumpe fungerer kun optimalt, hvis den bliver installeret korrekt. Derfor er det vigtigt ikke at spare på installering af din varmepumpe. For at kunne lave de store besparelser på din varmeregning, så er installering og placering, det vigtigste.  

Fordele med varmepumpe  

Der er mange fordele ved at installere en varmepumpe i dit hjem.  

  • En varmepumpe er langt mere energieffektiv og miljørigtig end varmeløsninger som pillefyr, oliefyr eller naturgas.  
  • En varmepumpe er så godt som lydløs, det er derfor ikke noget der står og larmer i dit hjem.  
  • Når det hele er i en samlet løsning, så sparer du både på strøm, varme og vand, da varmepumpen skaber vedvarende energi.  
  • En varmepumpe sørger for at opretholde et sundt indeklima.  
  • Mange varmepumpeløsninger kan styres med en app-funktion, så du kan regulere varmen i sommerhuset, mens du sidder hjemme i din sofa.  

En varmepumpe giver altså en meget bedre all-round-løsning til dit hjem. Selv om det kan være en investering i udgangspunktet, så tjener en varmepumpe sig ind i løbet af 5-10 år. Det er fordi den er så meget billigere i drift, end andre løsninger. I tillæg får du en meget mere energieffektiv løsning. En varmepumpe kan installeres i ældre hjem og nyere byggerier. Hvis du installerer en varmepumpe i en ældre bolig, så er det også godt samtidigt at få tjekket at dine vinduer er godt isoleret, så du ikke bruger unødvendigt meget energi. Der er alligevel stadig en hel del penge at spare, på at installere en varmepumpe i dit hjem.  

Du kan læse om flere fordele ved at installere en varmepumpe på https://a-varmepumper.dk/, og finde en god forhandler.