Sådan etablerer du bad i haven

Hvem siger at man skal tage bad bag matterede ruder og lukkede døre på et badeværelse? Hvorfor ikke gøre det med udsigt til solopgangen og til lyden af fuglefløjt? Et udendørs bad er oplagt i både sommerhuset og kolonihuset, men kan også sagtens etableres hjemme i haven. Og så er det med til at forbedre boligen. Alt efter hvor høje ambitioner du har, kan det laves på flere forskellige måder. Du skal blot afgøre om det skal være en helt enkel løsning eller en mere permanent af slagsen. For selv om du kan gøre meget af arbejdet selv, så kræver visse løsninger en autoriseret vvs-installatør.  

Haven – vores ekstra hjem 

I takt med at vi i stigende grad er begyndt at udvide vores boliger til haven, dukker der også nye tiltag op i vores haver. Udekøkkener, spabade – og altså også udendørs brusebade. Men inden du overhovedet anskaffer dig en bruser til udendørs brug, er der nogle overvejelser du skal gøre dig. Blandt andet hvad dit behov er, samt hvor du gerne vil placere den. Er formålet med en udendørs bruser at kunne blive kølet ned på varme dage eller skylle sandet af fra en tur på stranden så er en simpel anordning ofte nok. Men ønsker du en mere spa-agtig oplevelse med både koldt og varmt vand, så kræver det lidt mere.  

Vælg den rette placering 

Placeringen kan afhænge af formålet med bruseren. Skal den bruges i forbindelse med afskylninger før og efter et spabad eller en tur i poolen? Så må den gerne stå relativt tæt på. Det kan også være du foretrækker at tage bad i fred og ro uden generende blikke. I så fald gælder det om at finde et ugeneret sted i haven. Dog er det næppe hensigtsmæssigt at placere den i den fjerneste ende af haven, så du skal vandre frem og tilbage for en skyller.  

Den simple løsning – eller lidt mere luksus?  

Når behov og placering er på plads, er det tid til at vælge bruser. Her kan du både vælge brusere der anvendes op ad huset eller står frit i haven. De mest enkle består mere eller mindre af et rør og et brusehoved, hvor haveslangen monteres i bunden af bruserøret. Der er dog også mere permanente brusere, som kan tilsluttes både varmt og koldt vand. Disse er for dig, der gerne vil have lidt mere luksus – selv om du bader i det fri.  

Skal det være permanent, skal der professionel hjælp til 

Ønsker du en mere permanent bruseløsning, så skal der professionel hjælp til. Der er tale om en ny installation, der skal opføres efter gældende regler og normer. Og derfor er der ingen vej uden om at hyre en autoriseret vvs’er til arbejdet. Så er du også sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt og kan nyde dit bad med ro i sindet.