Planter i indretningen

Planter er en af de mest moderne ting i boligindretningen lige nu. Både i butikker, hos frisører og i de fleste private hjem står der planter i enten almindelige urtepotter af ler, i metal eller også er de grønne herligheder placeret i farverig keramik.

En af grundene til at planter er så moderne, hænger måske sammen med den ‘grønne bølge’, som er over os i den moderne verden lige nu. Bæredygtighed og natur er in i vores madlavning, i vores valg af møbler og i den måde vi rejser på, hvorfor ikke også have en grøn bølge i vores private hjem.
Hvis man hellere vil have en mere farverig plante at kigge på, kan det være at roser i haven er vejen frem.

Helt generelt kan man indrette sig med de planter, man har lyst til. Selv stuebirken som de fleste af os kender fra vores forældres eller bedsteforældres hjem er blevet moderne igen. Men der er dog nogle planter, som man ser mere i bybilledet og på de sociale medier end andre. For eksempel er monstera deliciosa, der på dansk kaldes fingerfilodendron, en plante, man nærmest ikke kan undgå at se, hvis man er hjemme hos nogen, som har planter i deres hjem. Den pryder også på mange caféer og i tøj- og wellnessbutikker. Grunden til at den har vundet så meget indpas hos danskerne er måske på grund af dens smukke, og karakteristiske blade. Planten har store, hjerteformede blade, som der kommer revner i, hvis bladene bliver store nok. Den er meget dekorativ og kan vokse sig kæmpe stor, hvis den har de rigtige betingelser at leve under.

Monsteraen kan bedst lide at få lys, som ikke er direkte. Hvis du stiller den i en vindueskarm med meget sol, kan du risikere at få en plante med brune pletter på bladene, og så er den altså knap så dekorativ. Desuden har monsteraen det fint i almindelig stuetemperatur. Da den oprindeligt kommer fra mere tropiske himmelstrøg, trives den bedst i et lidt fugtigt klima. Da det kan være svært at efterleve herhjemme, kan man bruge et simpelt trick til at give planten lidt fugt på bladene. Bare køb en billig forstøver i et plantemarked og giv bladene en omgang vand en gang i mellem. Selve planten skal kun vandes en gang hver 7-14 dag, da den har godt af at tørre lidt ud mellem vandingerne.