Mest effektive kosttilskud til en bedre fordøjelse

Det er ingen hemmelighed, at mange verden over lider af besværet fordøjelse og ubalancer i mavens bakteriesammensætning på den ene eller anden måde. Mange taler om diverse fødevareallergier og intolerancer, og selvfølgelig skal vi spise kost, der giver fibre at arbejde med og som mindsker irritationen fra udvalgte fødevarer.

Grundlæggende handler det nemlig om at få balancen i tarmene genvundet ved at støtte de gavnlige bakteriers vækst frem for de skadelige. Dette var en pointe, som den tyske forsker Giulia Enders understregede og formidlede formidabelt i populære “indføring” i tarmsystemets enorme indflydelse på vores helbred, bogen Tarme Med Charme.

Der er mange gode naturlige kosttilskud og kost tricks, som du kan prøve af, hvis du er træt af at lide af tynd eller hård mave, oppustethed eller ubehag ved bestemte fødevarer. Et godt sted at starte, når det kommer til at genskabe balance i fordøjelsen, er at tage tilskud med mælkesyrebakterier. Mange yoghurter markedsføres som “super effektive” med tilskud af for eksempel acidophilus-mælkesyrekulturer, men skal det virkelig batte noget, bør du i stedet gå målrettet efter et decideret tilskud af mælkesyrebakterier i pulverform. Er du ikke på mælkevognen, så kan du også tage disse potente tilskud, da bakteriekulturerne i langt de fleste tilfælde fremstilles rent uden  tilsætning af mælk. Det er bedst at indtage dette tilskud hver morgen på tom mave og du skal have tålmodigheden med dig, da det kan tage 2-3 måneder, før du oplever varige resultater. Så kan du til gengæld glæde dig over en varig stabil mavebalance.

Når det kommer til anti-inflammatorisk (betændelseshæmmende) og balancerende tilskud, så er det sunde og mest naturlige kosttilskud – både når man ser på tilfredsheden og populariteten – tilskud, der indeholder cannabidiol (CBD). Dette naturlige plantestof, udvundet af lovlig cannabisproduktion, er ikke euforiserende eller påvirkende, som det mere kendte THC-stof, men det indeholder derimod alle de antiinflammatoriske virkninger, som den medicinske brug af cannabis har bevist virker. Du bliver som sagt ikke påvirket ved indtagelse af tilskud med CBD, men du vil også føle dig mere i balance og rolig i sindet allerede efter de første dages dagligt indtag. Dette hænger også tæt sammen med den ro, som naturtilskuddet giver fordøjelsen og et nervesystem, der ofte er blevet mere eller mindre belastet af uro og smerter fra maven.

Det mest effektive og nemme tilskud, der vil give dig bedre balance i krop og sind, er CBD olie, som indtages enten som dråber eller i kapsler, som vi kender det fra omega-3 olien. Stoffet findes som regel i et 2-5% forhold opløst i ren, koldpresset oliven- eller kokosolie, som også er yderst gavnligt for fordøjelsen og kredsløbet. De fleste oplever allerede forandringer efter 1-2 uger med tilskuddet og der rapporteres ingen andre bivirkninger end mild svimmelhed og ændret afføringsmønster i de første par dage.

Har du fået lyst til at prøve de forskellige effektive naturtilskud, anbefales selvfølgelig, at du udelukkende køber produkter fra danske hjemmesider, der kan informere om kosttilskuddenes fremstilling og ingredienser samt planternes herkomst. På den måde sikrer du dig den bedste kvalitet og en effektiv virkning.