Få mere overskud i din hverdag

Der er mange, der har brug for at starte på en ny og få mere overskud i sin hverdag, og der findes heldigvis en del ting, man selv kan gøre for at føle, at der er styr på det hele. Her kan du læse mere om, hvilke ting du bør tjekke, så du får mere overskud til hverdagsopgaver, der ligger og fylder. 

Tag din bil på værksted  

Mange udsætter at køre sin bil til kontrol, og det er noget, der hurtigt kan føre til dyre omkostninger, hvis man udsætter det i for lang tid. Der findes heldigvis gode muligheder for at gøre bilen klar til den næste sæson, og man skal tænke på kontrolafgiften som en investering. Måske er det på tide at få det hele tjekket på et autoværksted? Måske har du brug for nye dæk, der er mere klimavenlige og som kan holde i mange år fremover? For at gøre det, skal du finde dine hjuldata.   

Det er jo gerne sådan, at en stor reparation koster mindre end vedligehold, og hvorfor så ikke køre din bil til kontrol, som noget af det første, så du kan få mere overskud til andre og mere spændende ting. Det er nemlig rart at have de grundlæggende ting i orden, så man kan komme videre og i gang med de ting, man rent faktisk har lyst til at lave.  

Opbyg gode rutiner 

En anden ting som er nyttig, når vi skal have mere overskud i vores hverdag, er at opbygge gode rutiner. Dette gælder for alt, men specielt når der kommer til den rengøring, som vi har brug for at få lavet i vores hverdag for, at det ikke skal akkumulere og blive helt uoverskueligt. Så er der mange, der har svært ved at holde på rutinen.  

Lav dig en god rutine for nogle få ting. F.eks. at du lige tørrer af hver dag, så har du aldrig et vildt beskidte køkken eller et støvet soveværelse. Hovedrengøring en gang eller to om året, sørger for at der bliver godt grundigt rent, men det er intet i vejen for, at man lige kan bruge ti minutter hver dag på, at få styr på de daglige opgaver. Så bliver det ikke et weekendprojekt, når du egentlig vil holde fri. 

Det samme gælder i princippet også for vasketøj. Lav dig en god rutine og udsæt ikke at folde dit tøj i flere dage. Det er gjort på få minutter, så du kan komme videre til andre ting.  

Køb ting billigere online  

Når du lige skal finde de perfekte rengøringsmidler, så er det en god ide at kigge online. Her skal du dog huske på ikke at blive forblændet af billige priser, inden du har tjekket valutaen. Omregn valuta inden du køber, så du er helt sikker på, at der ikke kommer nogle uheldige overraskelser på din kontoudtog.  Så kan du få styr på alle de små ting, du mangler, som du ikke lige kan overskue at gå ind til byen for at finde. Og det er som regel også meget billigere.  

Når vi laver gode rutiner og får tjekket de underliggende ting der ligger og stresser, som for eksempel bilen, der skal på værksted, har vi meget bedre forudsætninger for at få mere overskud i vores hverdag. Man bliver heller ikke overvældet, fordi ting løser sig løbende.  

Ta’ fat i dag og få mere overskud til de ting, du har lyst til at lave.