Er du en rigtig gør-det-selv mand?

Eller måske gør-det-selv kvinde? Har du skruet hænderne rigtig på og står du ofte selv for forbedringerne i din bolig? Er du ikke bleg for at skifte en pakning, når vandhanen drypper? Sætter du tapet op i lange baner? Eller griber du gerne hammer og sav og bygger alt mellem himmel og jord til dit hjem eller din have. Så ved du også at det ikke alene er forbundet med stor glæde og tilfredsstillelse selv at kunne gribe værktøjskassen. Det kan også spare dig for en masse penge til håndværkere i alle afskygninger.  

Selvgjort er velgjort 

For selv om man måske ikke ligefrem er uddannet håndværker, så kan man godt selv lave en lang række ting. Dog bør man i videst mulig udstrækning holde sig fra både el og VVS, da det ofte kræver autoriseret assistance. Men der absolut intet i vejen for at kaste sig ud i alle andre håndværksprojekter. Store som små. Det kan være, der skal bygges en alkove til børneværelset. Skiftes en bordplade i køkkenet eller flyttes en dør. Det kan også være, at der skal støbes fundament til drivhuset eller bygges en carport til bilen.  

Få hjælp på nettet eller i byggemarkedet 

Det kan være projekter både ude og inde. Og skulle du blive i tvivl om, hvordan du griber en given opgave an? Så findes der heldigvis en lang række såkaldte tutorials på nettet, som kan hjælpe på vej. Ligeledes kan man også få råd og vejledning i langt de fleste byggemarkeder. Og ellers kan venner og familie ofte også give deres besyv med, hvis der er noget man i er i tvivl om. Ellers er det blot at prøve sig lidt frem. For hvo intet vover, intet vinder, som man siger!  

Tilpas dine projekter til sæsonerne 

Lige som der er nogle projekter der er nemmere at gå til end andre, så har årstiden også betydning. For der er jo ingen grund til at gå i gang med at vandskure facaden i et blæsende efterår. Eller grave ud til et havebassin om vinteren. Med mindre det er absolut nødvendigt. Der kan dog være nogle ting der skal laves her og nu. Det kan være at det nye køkken er kommet og skal monteres. Og skulle det så lige falde samtidig med sommerens varmeste dag, så må man få det bedste ud af det.  

Få luft til arbejdet 

Og det kan i den grad være både hårdt og varmt at være gør-det-selv m/k. Der findes dog en række smarte hjælpemidler, som kan være med til at give lidt frisk luft undervejs i arbejdet. Og selv om den bedste Luftkøler ikke nødvendigvis letter arbejdet, så giver den en kølig brise at arbejde i. Og det kan absolut være investeringen værd!