skip to Main Content
(+45) 7199 0055 info@imprezzing.dk
  • da
Tips

Tips og tricks til pænere billeder

Er din prezi-baggrund hvid? Så brug billeder med en hvid baggrund!

billeder_1Det fungerer godt med en hvid baggrund i en prezi. Med hvid får du et professionelt, enkelt og pænt look, og det hjælper dit publikum til at fokusere på dit budskab.

Husk: Til en prezi med hvid baggrund skal du bruge billeder med hvid eller transparent baggrund.
Det gjorde vi til æblet her – enkelt, pænt og rent – lige til at spise, ikke?

Info: Du kan købe billeder med hvid baggrund til rimelige priser på billedbureauer som fx www.IStockPhoto.com

Tip: Har du ikke selv et billedredigeringsprogram kan du enten bruge de simple billedredigeringsprogrammer, der ofte findes på din computer som del af en pakke (Picture Manager findes som del af Microsoft Office-pakken) eller du kan bruge et billedredigeringsprogram fra nettet, fx www.fotoflexer.com (læg mærke til den lille video om ’smart scissors’).

Brug rammer for at nedtone et billede med mange elementer

billeder_2Den gule ramme rundt om dette billede giver et klarere og mere samlet indtryk. (Vælg Frames > Vælg rammen med de runde hjørner > Brug lag-værktøjet (højreklik) til at lægge rammen under billedet)

Du får et sjovt scrapbogs-look hvis du bruger highlighter (overstregningspen) til at tegne ”tape” på billedets hjørner (Vælg Insert > Frames and arrows > Highlighteren)

Er din prezi mørk? Så indram dine billeder!

De fleste prezier bruger en hvid baggrund, som fungerer godt og gør det let af opnå et moderne og professionelt look. Når du får mere erfaring i Prezi, får du måske lyst til at eksperimentere med en mørkere eller måske endda en sort baggrund. En mørk baggrund er behageligt at se på for dit publikum, da det er blidere ved øjnene. De hvide prezier er nogle gange lidt trættende for øjnene, da de afgiver meget lys.

For at være sikker på at dine billeder ses klart på en mørk baggrund, er det godt at tilføje synlige rammer. Rammer giver en dobbelt fordel: Dine billeder står klart på baggrunden OG de ser mere designede og ensartede ud. Vælg en lys farve til rammen og brug denne farve til alle rammerne. Det vil se professionelt ud!

Beskæring af billeder på prezi-baggrunden

Hvis du skal beskære eller redigere et billede i prezi, så dobbeltklik på det og træk i de små blå markeringer i billedets hjørner.

Gode billedredigeringsprogrammer

Det fleste PC’er og MAC’er er i stand til at redigere billedestørrelser.

Prezi kan anbefale følgende andre redigeringsprogrammer:

  • Gimp – download Gimp gratis og nyd det som programmet er bedst til, at arbejde i lag. Du kan arbejde med flere lag oven på dine billeder, lægge farve på udvalgte områder eller prøve andre, mere hardcore muligheder.
  • Fotoflexer – som kan ’skrabe’ farve af rundt om et centralt motiv. En god og nem måde at lave en hvid baggrund på.
  • Pixlr – giver online-adgang og er en fin mulighed til mindre opgaver. Derimod fungerer gemmefunktionen ikke specielt godt i Pixlr, så det skal du nok gøre i et andet program.

Det gode alternativ: PDF’en

Et billede kan blive bedre i en anden opløsning, men nogle gange giver det fine resultater bare at gemme billedet som en PDF.

Du kan gemme en fil som en PDF med dit almindelige redigeringsprogram, og du kan også downloade flere gratis programmer fra nettet. Vi kan foreslår Zamzar og Cute Pdf.

Har du brug for hurtig adgang til de grundlæggende redigeringselementer, kan du også vælge at bruge PowerPoint, som kan faktisk kan forstørre og formindske billeder eller tilføje billedtekster.
Åbn PowerPoint og åbn det billede og den tekst du skal bruge. Dobbeltklik på billedet for at få adgang til beskære det.
Højreklik og vælg ’Gem billede som’ og sørg for at gemme billedet som png, gif eller jpg. Du kan gemme et billede med tekst ved at markere alle elementerne og derefter højreklikke på dem og vælge ’Gem billede som’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skal vi tale sammen i 15 minutter?

  • I tvivl om I skal bruge Prezi til en præsentation?
  • Specifikke problemer, der skal løses?
  • Se eksempler på Imprezzings prezi’er og videoer?

Udfyld og få GRATIS, uforpligtende rådgivning.
​Vi kontakter dig så hurtigt vi kan, og aftaler et mødetidspunkt.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Få 15 min. GRATIS rådgivning
Back To Top